vineri, 24 aprilie 2009

Rulada din carne cu oua

O super rulada pe care mama nu a facut-o de multi ani. Se face usor, este delicioasa, poate inlocui multimea de chiftele si snitele. Cred ca am facut vreo 30 de poze ca sa reusesc sa selectez cele din aceasta postare :)



Ingrediente: 1 kg carne de porc (pulpa de porc, pe care am tocat-o), 7-8 cartofi medii fierti in coaja si tocati apoi, 3 oua (crude), fire de ceapa verde si usturoi verde, usturoi uscat, sare si piper, 6 oua fierte. Din aceste ingrediente ies 2 rulade. Daca doriti doar una injumatatiti ingredientele.



Intr-un bol amestecam carnea tocata, cartofii tocati, verdeturile taiate marunt, 3-4 catei de usturoi pisati, 3 oua crude, condimente. Dupa ce le amestecam presaram 2 maini de gris.  

In cele 2 tavi de chec se puna hartie de copt. Impartim umplutura in 4 si asezam in fiecare tava cate un sfert din umplutura, apoi se pun ouale fierte taiate in doua, cate 6 jumatati in fiecare tava, si apoi acoperim cu restul de umplutura. Batem un ou intreg si ungem ruladele. 



Se dau la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pentru o ora jumatate-2. 
Scoase din cuptor :) Rulada este si aspectuasa si buna. Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu