joi, 26 martie 2009

Spanac

Verdeata. Vitamine. Gust bun. Am servit cu un ochiuri.



Ingrediente: 2 kg spanac, 4 catei de usturoi, o lingura cu varf de faina, 800 ml lapte. Este portie dubla.



Se pune la fiert apa intr-o oala mare (sau doua), iar cand fierbe se adauga spanacul pe care il fierbem pana gustam o frunza si e fiarta (nu trebuie sa exageram cu fiertul deoarece se pierd vitaminele si toata bunatatea din spanac). Se scurge, se lasa sa se raceasta si apoi se toaca cu cutitul asa cum facem cu vinetele de exemplu.

Intr-o cratita se pune ulei cat sa acopere bine fundul cratitei, se pune pe foc. Se adauga faina si se caleste pana capata o tenta colorata. In acel moment sa trage de pe foc si se piseaza usturoiul direct in cratita, se invarte se pune pe foc si se adauga aproximativ 200 ml lapte.



Apoi se adauga spanacul, restul de lapte, sare. Daca vreti sa mai lungiti spanacul mai puteti adauga lapte. Pofta buna !


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu