luni, 9 martie 2009

Paste scoici cu bacon, mazare, parmezan

Reteta Jamie Oliver. Delicioasa !

Ingredientele: 7 felii de bacon (eu am luat sunca de casa), 300 gr mazare, 300 gr paste in forma de scoici (am luat paste din faina de porumb deoarece numai alea le-am gasit pe raft), 100 gr parmezan, 2 lg smantana, 1/2 lamaie, o bucatica de unt, ulei masline, sare si piper. In reteta originala erau si frunza de menta insa nu am avut.

E important sa folosim o tigaie suficient de mare sa cuprinda toate ingredientele, sa nu le pierdem pe aragaz in timpul amestecarii. Ies 3 portii mari.

Punem pastele la fiert in apa cu sare.

Baconul taiat feliute se pune la calit in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca bine, sa primeasca o culoare mai inchisa. Se adauga bucatica de unt si mazarea. Se invarte odata. Se lasa cateva minute sa se incalzeasca mazarea, se adauga smantana si invartim odata. Intre timp scurgem pastele intr-o strecuratoare care e asezata intr-un bol (deci pastele raman in apa, apa din care mai folosim). Dupa ce adaugam smantana, luam strecuratoarea, scuturam odata apa si turnam pastele direct in tigaie, stoarcem lamaia, punem parmezanul si oprim focul. Cu o lingura amestecam incet, luand de pe margine spre centru, roata, roata.

Daca observam ca sosul din paste (nu o sa musteasca in sos, ci ne uitam pe fundul tigaii) e prea gros mai adaugam apa in care au fiert pastele. E important ca pastele sa fie putin umede de sos, nu uscate.



Cum spunea Jamie, sa cumparam platouri de servire mari, nu neaparat scumpe, sa fie MARI .... si albe (asta e a mea :P ). Servite aburind.

4 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Gustoasa reteta ! Pentru toate retetele gustoase de pe blogul tau, iti ofer niste premii dragute. Felicitari !

Bianca spunea...

Uhhh primele premii. Mersic mersic o sa vin sa le iau.

Paul spunea...

Am facut si noi de doua ori.
Foarte bun.

Bianca spunea...

Ma bucur. Si eu am mai repetat repeta cand am avut prieteni in vizita si au fost un real succes :)

Trimiteți un comentariu