luni, 2 martie 2009

Muffins cu banane si stafide

Primele mele muffins au fost aceste muffins cu banane si stafide. Reteta originala este de pe BBC GOOD FOOD, cu cateva ajustari. In retetele de muffin, in general, indiferent de ingrediente, se amesteca intr-un bol ingredientele uscate si intr-unul cele umede si se amesteca turnand cele umede peste cele uscate, amestecand putin sa se incorporeze, dar nu foarte mult, nefiind problema daca raman portiuni mai fainoase. Acesta se pare ar fi secretul ca muffins-urile sa iasa bine.



Se vad firisoarele de zahar brun din compozitie :)

Ingrediente: 300 gr faina alba, 1 praf de copt, 2 albusuri, 300 ml iaurt "Numa Bun", 100 gr zahar brun plus putin pentru decorat, stafide inmuiate in apa cu esenta de rom, 2 banane medii coapte, 1 lgt bicarbonat, 5 lg ulei de masline.



Se piseaza bananele intr-un bol, se adauga iaurtul, ouale, uleiul de masline.



Se toarna ingredientele umede peste cele uscate. Si apoi se adauga stafidele, lasand cateva pentru decorat.



Pentru prima tura de muffins eu ung formele cu putin unt si apoi pun hartiile de muffin, si se pune 1-2 lg de compozitie. Se decoreaza cu stafide si zahar brun.



Arata bineee. Se dau la cuptor cam 20 de minute. Trebuie sa treaca testul scobitorii.



Si scoase din cuptor. Bune. Pana acum acestea imi plac cel mai mult. Se poate topi putina ciocolata alba si neagra si glazura pe deasupra.


2 comentarii:

maria spunea...

Buna
am facut si eu. foarte gustoase (cam printre cele mai gustoase din ce am facut eu) numai ca nu se desprind de forma de hartie si se cam rup
sunt facute pt copiii de la gradinita de sf Mihail si Gavril, sper sa se descurce...
Maria

Bianca spunea...

Maria: ma mir ca nu se desprind; briosele acestea sunt cele mai "desprinzatoare de pe hartiute" briose pe care le fac :) Ai uns cu unt forma de briose inainte de a pune hartiutele?

Trimiteți un comentariu