marți, 17 februarie 2009

Salata Caesar

Am facut salata acu o vreme si atunci nu am pozat tot procesul de fabricatie dar cand fac data viitoare mai adaug cateva detalii pozate.



Aici deja erau gata toate ingredientele.

Am cumparat 4 pulpe refrigerate (sunt mai gustoase decat cele inghetate), le-am pus in apa o jumatate de ora. Apoi le-am curatat putin, le-am condimentat (rozmarin, curry, sare) si am pus ulei de masline. Intr-o tava non-aderenta am pus un rand de paine (prajita ar fi bine), apoi am pus pulpele si le-am bagat la cuptor cam 40 de minute. Painea s-a cam prajit putin insa avea un gust deosebit asa cum s-a scurt zeama din pulpe. Dupa ce se racesc putin taiem pulpele bucati (maricele).


Intre timp am spalat o salata. Am ras cascaval (nu am avut parmezan acasa).

Sosul pentru salata este foarte important si se prepara si dupa gustul fiecaruia. Intr-un bol am amestecat mustar (nu am avut mustar de Dijon cum e reteta originala), ulei de masline, zeama de la o lamaie, si un galbenus (oul se pune la fiert 1 minut maxim apoi se baga in apa rece sa se opreasca fierberea folosindu-se galbenusul pentru sos). Se gusta si se mai condimenteaza dupa plac.

Dupa ce avem toate pregatite aranjam salata cu puiul si painea prajita intr-o farfurie (se pot amesteca intr-un bol). Adaugam cascaval (sau parmezan) si sosul si decoram cu cateva feliute de ou fiert.

Mi-am cumparat feliator de ou fiert dupa ce am fost in Tel Aviv de cateva ori si acolo ou fiert se mananca la orice mic dejun si la orice sandvici.

Si gata de servire. A fost tare delicioasa.



Am facut aceasta reteta dupa ce intr-o seara l-am urmarit pe Jamie Oliver la TVR2 facand o salata Caesar.

5 comentarii:

domnita spunea...

gand la gand cu bucurie ,caci aceasta salata este fenomenala am incercat-o si mancat-o de multe ori

Anonim spunea...

probabil stii deja asta, dar nu e bine sa mananci mai mult de 3 oua pe saptamana.

te pup si la fel si pe maya hihi

Mona

Bianca spunea...

@Mona: asta e o limita pe care o depasesc saptamanal, nu m-as putea limita la 3 :) Mersic de pupiciurile pentru Maya ... i le transmit deoarece a trecut pe planul doi de o vreme si ii suparici.

Anonim spunea...

o sa o incerc si eu dar nu am inteles cu oul fiert maxim 1 minut

Bianca spunea...

@Anonim: in sos nu se foloseste galbenusul crud si de aceea l-am folosit clocotindu-l 1 minut, nu e nici crud si nici nu se intareste putand face sosul.

Trimiteți un comentariu